Tuesday, February 21, 2023

Men Koranen får man inte ändra


Samma typer som stödjer den här typen av dumheter hade aldrig föreslagit att Koranen ska skrivas om. Och att bränna Koranen är givetvis också otänkbart. Inte för att undanröja eventuella hinder för en NATO-anslutning, utan för att...ja, jag vet inte. Vet de ens själva? 

Welcome to Clown World. 

Svensk kulturkvinna ska rensa ut vita män ur Norges historia

Roald Dahls böcker skrivs om - ska bli super-PK

9 comments:

  1. Kulturkvinnan har inte fattat att allt handlar om hur man tolkar en text.
    Alla texter som någonsin skrivits är hyllningar till nutida västerländsk demokrati, mångkulturalism iiberalism, feminism, HBTQP och fetmaacceptans.

    ReplyDelete
  2. Hon måste studera Gadamers hermeutik. Eller kanske den deleuzisk-guattarianska epistemologin...

    ReplyDelete
  3. Hon har dessutom missat att PK om vikingarna är att de var multi-kulturella och att en del av dem var kvinnor...

    ReplyDelete
  4. Eller är det en annan falang? LOL.

    ReplyDelete
  5. Finns en hel bok som heter "Den svarte vikingen". Har dock inte läst så mycket i den. Handlar om en isländsk storgodsägare på typ 900-talet som var gift med en kvinna från Bjarmaland som beskrevs som mörkhyad (dvs mer mörkhyad än islänningarna). Författaren säger sig vara en av parets ättlingar!

    ReplyDelete
  6. De enda som gynnas av att det endast är Koranen som man inte får bränna är islamofoberna som kan spinna vidare på sina konspirationsteorier som att islam håller på att ta över Sverige. Efter lite funderande har jag kommit fram till att jag tycker att offentliga bokbränningar bör ses som ett hatbrott och kriminaliseras. https://kiremaj70.blogspot.com/2023/02/bor-offentliga-bokbrannisgar-forbjusas.html

    ReplyDelete
  7. Bokbränningar har arrangerats i stor skala ii historien av både kristna, muslimer och en massa andra grupper.
    Oerhört illa att göra när böckerna inte var ens egna och det fanns få eller inga kopior på böckerna. Man berövade för evigt eftervärlen möjligheten att ta del av tankegodset i böckerna.
    Ju billigare det har blivit att framstälka böcker i stoir skala desto mindre skadligt är det att bränna en bok.
    I dessa tider med digitala arkiv, internet och massupplagor så ser jag bara bokbränning som problematiskt om det är en bok som bara finns i få exemplar eller är en utgåva med särskilt historiskt värde.

    ReplyDelete
  8. Angpende hetsaspekten så lär det här urarta om all typ av bokbränning ska bestraffas. Då lär snart all typ av respektlös hantering av religiösa och ideoliggiska artefakter fförbjudas också. För att inte tala om flaggbränning.
    DE Geers "skända flaggan" - tavla komner att ligga risigt till.

    ReplyDelete
  9. "Angående hetsaspekten så lär det här urarta om all typ av bokbränning ska bestraffas. Då lär snart all typ av respektlös hantering av religiösa och ideologiska artefakter förbjudas också. För att inte tala om flaggbränning."

    Om man fattar ett beslut om att förbjuda bokbränning följer ingenting av det följande på något sätt automatiskt. För att förbjuda dessa måste man fatta nya beslut. Och det finns inget som säger att man måste göra det.

    Erik R

    ReplyDelete