Saturday, June 20, 2020

Det är någonting som inte riktigt stämmer...




Det är någonting som inte riktigt stämmer här…

Antifa, ett vänsterextremt våldsbejakande anarkistiskt nätverk med internationella kopplingar, har bränt ner typ 15 amerikanska städer genom att ingripa i, eller kanske själva starta, regelrätta kravaller.

Hur har etablissemanget reagerat? Jo, på många håll har guvernörer eller borgmästare i princip sagt åt polisen att inte göra någonting alls. I Minneapolis beordrade borgmästaren att polisen skulle evakuera sitt högkvarter när Antifa gick till attack. På andra ställen har man släppt många som arresterats misstänkta för delaktighet i våldsamheterna. I stort sett ingen som deltagit i kravallerna (eller de fredliga protesterna) har blivit anmäld för att bryta coronakarantänen, trots att denna fortfarande är i kraft i många amerikanska delstater. I Seattle har sex kvarter tagits över av Antifa och utropats till ”autonom zon”, uppenbarligen med borgmästarens goda minne. Även här beordrades polisen att evakuera sitt högkvarter...

Amerikanska medier försökte först förneka att Antifa ens existerade, eller att de var inblandade i kravallerna, trots att anarkisterna själva basunerade ut sin delaktighet (och sin existens) på Twitter och annorstädes. I Sverige har medierna konsekvent refererat till kravallerna som ”protester”, och DN kallar t.o.m. Antifa för ”vänsternätverk”. 

Vänsternätverk? Lite som Feministiskt Initiativ, kanske?

Facebook har censurerat valpropaganda från Trump-kampanjen som angriper Antifa. Och nu senast har Förenta Nationernas office i Genève tweetat sitt stöd till Antifa. Observera också tajmingen på Antifas kravaller. De sammanfaller ganska exakt med inledningen till den amerikanska valrörelsen. De handlar *inte* om att demokraterna *tillsammans med Trump* drev igenom världshistoriens största ”bail out” (eller kanske shake down) under coronakrisen. De handlar inte om statligt finansierad sjukvård. De handlar inte ens om polisreform, eftersom ”Defund the Police” givetvis inte är ett seriöst krav.

Är inte detta märkligt? Hur kan det komma sig att anarkistiska kravallanter har det liberala etablissemangets fulla stöd? Jag är gammal nog att komma ihåg när i stort sett alla, från höger till respektabel vänster, tog kraftigt avstånd från den här typen av aktiviteter...

Det är nästan som om det liberala etablissemanget *ligger bakom* kravallerna. Men så kan det ju inte vara. Det vore nämligen en KONSPIRATIONSTEORI. Och sådant är som bekant fascistiskt. Eller nåt.

Men så är det nog. Visst fan är kravallerna fjärrstyrda av någon ljusskygg front för demokratiska partiet. Det som hänt är att ”färgrevolutionerna” nu kommit hem till USA, och används av ett av partierna för att underminera den folkvalde presidenten. 

Det verkar dock som att Frankensteins monster har rymt! Den vakna mobben har de senaste veckorna attackerat statyer, utrensat liberaler som inte är tillräckligt ”vakna” från olika medier, och i största allmänhet löpt amok. I Minneapolis blev den judiske borgmästaren förödmjukad på ett massmöte under närmast kulturrevolutionära former, trots att han ”bekände” sina tillkortakommanden. Jag undrar vad de mittenliberalerna judar som stödjer ”protesterna” kommer tycka när mobben upptäcker deras ”sionism” och diverse andra verkliga eller inbillade politiska ”avvikelser”? Kommer Peter Wolodarski fortfarande att liknöjt tala om ”protester” och ”vänsternätverk”? Nå, vi lär väl få svaret inom några månader...

I övrigt konstaterar jag följande. Hade jag på 1990-talet berättat för mina coola anarkistiska polare att de om 30 år skulle bilda folkfront med den där lilla Timbro-pojken som hade ett eget TV-program vid 24 års ålder, ta emot pengar från stenrika valutaspekulanter, och helt frivilligt delta i en gigantisk provokation organiserad av en amerikansk imperialistfalang, så skulle det antagligen tro att jag läst för mycket EAP-propaganda. De brydde sig inte ens om att försöka fälla Karl XII:s staty i Kungsan!

Tiderna förändras. The Fourth Turning has arrived.

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Det ÄR konstigt. Att statsapparaten inte effektivt slår tillbaka. Kan det ha något med Corona art göra?

    ReplyDelete
  3. Mitt intryck är att de lokala myndigheterna och även medierna, som kontrolleras av demokraterna, snarast hejar på protesterna, vilket jag tolkar som att de inte uppfattar dem som ett särskilt stort hot. De kanske rentav ligger bakom dem på ett eller annat sätt? De vill helt enkelt skapa kaos för att underminera Trump-administrationen inför valet.

    Att Trump inte tar itu med hårdhandskarna kan bero på att han inte vill hamna i ett läge där trupper skjuter på fredliga demonstranter (eller mindre fredliga dito som ändå uppfattas som "legitima"), inte för att han är särskilt trevlig eller så, utan för att det skulle skada hans chanser att bli återvald.´

    Jag tror inte att corona har något med saken att göra, eftersom varken demokrater eller republikaner verkar bry sig om risken för smittspridning. Trump håller just i detta nu ett stort valmöte i Oklahoma, medan demokraterna ju i flera veckor tillåtit massiva protester i "sina" städer.

    Jag tror att det förekommer väldigt mycket konspirationer bakom kulisserna just nu. Demokrater och republikaner gick samman för att driva igenom "the bail out", men sedan verkar de lika snabbt ha återgått till att försöka slita varandra i stycken igen! Jag har sällan sätt så snabba kast i politiken, inte ens i Östeuropa på 1990-talet.

    Vad som kanske förbryllar mig är att demokraterna - som verkade ha kopplat judogrepp på Trump i början av coronakrisen - nu plötsligt verkar kasta bort hela sitt förtroendekapital genom att de facto stödja eller ursäkta kravaller. Vanliga väljare gillar inte kravaller eller bisarra attacker på statyer av George Washington, etc.

    Jag undrar nästan om demokraterna *vill* att Trump ska skjuta säg 20 demonstranter för att kunna sätta dit honom riktigt ordentligt? Är Antifa och BLM helt enkelt demokraternas kanonmat?

    Och apropå Mao så undrar jag om inte Kina har betalat någon för att starta kravaller i USA också!



    ReplyDelete
  4. I och för sig kan du ju ha rätt om corona ändå, närmare bestämt om amerikanska myndigheter helt enkelt hemlighåller att militären eller nationalgardet har drabbats svårt av pandemin. Fast eftersom alla läcker som såll därborta skulle jag nästan gissa att det hade krupit fram vid det här laget...

    ReplyDelete
  5. Fast det skulle ju kunna vara så att Coronavirus på ett sätt som ännu inte är helt förstått gått in i hjärnorna på båda parter för att skapa kaos. Det kommer förstås - vad annars - från Oumuamua. Är det verkligen en tillfällighet att denna "sten" som bevisligen inte kommer frän vårt solsystem kom så kort före den värsta pandemin sedan digerdöden? *skämtar, hoppas jag...*

    ReplyDelete
  6. Ha ha. Det roliga med vår vän Thomas Sheridan är att han nästan totalt verkar ha dumpat sina extreme konspirationsteorier om corona (såvida han inte gått tillbaka till dem de senaste 48 timmarna) och istället håller sig till rent "sekulära" resonemang, vilket får mig att undra om han bara trollade tidigare?

    Fast både han och andra personer med ockulta drag har dock en "övernaturlig" förklaring till kravallerna, nämligen att det handlar om en månförmörkelse och/eller fullmånen. Sheridan påstår dessutom att det som händer år 2020 kommer att rekapitulera 1919, något han hävdade redan för några år sedan, så han är lyrisk just nu. Spanska sjukan = corona. Antifa = kommunister som försöker göra revolution. Och så vidare. Jag tycker i så fall att 2020 mer ser ut som en parodi på 1919...

    Dessutom finns det en teori som säger att en astrologisk "Grand Mutation" (inte helt säker på vad detta är) kommer att inträffa i december och bli inledningen till en helt ny era (nästan lite som tanken på Vattumannens tidsålder), och att det vi ser nu helt enkelt är hur hela världen börjar vända i väntan på detta...

    Överlag verkar den alternativa delen av nätet (inklusive alt-högern) vara totalt splittrad i sin syn på corona, hur allvarliga kravallerna är, och Trumps chanser i valet. Det är intressant, eftersom jag i flera år reagerat på att de nästan säger samma sak allihopa! De var alla mesmeriserade av Trump.

    Det ska bli "intressant" att se om detta verkligen är ett paradigmskifte, eller om det bara är en ovanligt stökig förpostfäktning i en amerikansk valrörelse.

    Ett problem är att nästan alla verkar vilja tro att paradigmskiftet givetvis kommer att gå deras väg! Men tänk om skiftet är en "svart svan", något INGEN är beredd på?

    ReplyDelete
  7. Tycker förekomsten av corona borde underlätta för statsmakten att kväsa upploppen. Man har ju smittrisken som ännu en anledning att gå hårt fram mot folksamlingar. Något är riktigt konstigt här.
    Är kombinationen coronanerstägning och statsunderstödda upplopp en kniptångsmanöver för att kväsa beolkningen på allvar?

    ReplyDelete
  8. Anonymous,

    Jag lutar starkt åt att så är fallet.

    ReplyDelete