Friday, December 7, 2018

Be me, be based



Som trogna läsare av mina Amazon-recensioner vet (alla fyra) så brukar jag bli riktigt “baserad” just i december. Och nu är det ju december. So here we go again...

1/ Nej, Lucia är inte man. Lucia är otvetydigt en kvinna född av kvinnor (en s.k. WBW eller TERF).

2/ Nej, det är INTE feministiskt att kräva att Lucia ska vara man. Eh, jag trodde feminism handlade om typ kvinnors rättigheter eller nå´t? Killarna är avundsjuka på att tjejerna får ha alla häftiga roller i Lucia-tåget, själva får de bara vara bögiga stjärngossar vilket sänker deras ”street cred” or something.

3/ Jultomten är inte turkisk. Han är grekisk. Närmare bestämt en grekisk kristen biskop som bokstavligen spöade heretiker på ett ekumeniskt kyrkomöte.

4/ För sista gången: Tomten är inte turk, hajja.

5/ Julen firas till minnet av Kristi födelse. Kristus var inte heller turk. Han var faktiskt galliléer, gallileare, eller vad det kallas. (Alltså inte judéeare).

6/ Julmusten är svedish.

7/ Det skall fan vara en TOMTENISSE i Lucia-tåget, INTE en jultomte. Ledtråd: Nissen har liten röd luva, grå kläder, träskor, är relativt liten, slätrakad (kan även vara tjej). Tomten har stor röd luva, röd-vita kläder, stövlar, är fet som fan, har stort jävla skägg OCH SKALL INTE DYKA UPP FÖRRÄNS PÅ JULAFTON.

8/ Julprydnader INKÖPES på Black Friday, men sättes upp först på Första Advent. De tas inte ner efter ”Ivanhoe” på nyårsdagen utan den 13 januari (alias Tjugondag Knut eller julgransplundring), shit, lär er detta.

9/ Tomten är grek.

10/ God jul (önskar vi er alla ironiskt).

:D

4 comments:

  1. Mitt bästa blogginlägg hitills. Fett über asså!

    ReplyDelete
  2. Med undantag för femman och sexan så har jag helt utan ironi faktiskt försvarat dessa propositioner. Det enda som kan få tyst på mig är lussebullar, väldigt MÅNGA lussebullar. Annars vankas föreläsning i dagarna tre...

    ReplyDelete
  3. Men Lucia-firandet i sig har i Sverige väl inget med helgonet att göra. Det är väl Freja som kom tillbaka genom att underjordiska hedniska nätverk konspirerade? Eller?

    ReplyDelete
  4. Såvida det inte var en papistisk-polsk konspiration understödd av Sigismund och drottning Kristina, ja, något lurt är det! ;-)

    ReplyDelete