Saturday, June 1, 2019

Thor´s hammer



Can nuclear power based on thorium save the world? That would be...interesting. Especially since thorium is named after a certain giant-slaying Indo-European god known for his huge hammer!





6 comments:

  1. Thorium eller avindustrialisering, det är bara att välja, killar och tjejer. Själv är jag fortfarande sur på att Palme inte byggde Stålverk 80, så var jag har mina sympatier kan ni säkert räkna ut.

    ReplyDelete
  2. Medan växthusgaser är ett dödligt hot på kort sikt är kärnkraft ett dödligt hot på lång sikt. Jag föredrar hot på lång sikt framför hot på kort sikt så om det verkligen är ett nödvändigt alternativ skulle jag vara för en utbyggd kärnkraft. Men skulle nog helst föredra att man slapp båda.

    ReplyDelete
  3. PS. Du vet väl att Mattias Gardell är asatroende?

    ReplyDelete
  4. Eller han var i alla fall med i denna grupp för ett antal år sedan. Vad han tycker om saken nu har jag vid närmare eftertanke ingen aning om. https://sv.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6r_och_Attunda_g%C3%A4ll

    ReplyDelete
  5. Wtf, I love Mattias Gardell now.

    ReplyDelete
  6. Du har tyvärr rätt om kärnkraften. Och thorium-reaktorer (som inte är radioaktiva) är ännu så länge rent hypotetiska. Det är synd, eftersom det antagligen finns betydligt mer thorium än uran i jordskorpan...

    ReplyDelete